„ZDRAVO STARENJE UZ PRIRODU“ na prvom okupljanju privuklo žene iz Visokog

Iz Udruženja žena „Visočke sevdalije“ koje dugi niz godina ima sjajnu saradnju sa Fondacijom, ovih dana su pripremili jedan novi projekat za sve svoje članice, ali i sve druge zainteresirane, pod nazivom „Zdravo starenje uz prirodu“.

– Projekat smo pokrenuli naravno u saradnji sa Fondacijom i dr. Semirom Osmanagićem, a cilj nam je da pokrenemo žene, da iz izvedemo iz kuća, da ih aktiviramo, posebno u ovoj situaciji, te smo projekat i sve ovo što pokrećemo nazvali „Zdravo starenje uz prirodu“. Naš prvi izlazak je dolazak na tunele Ravne, tu je oko 40 žena koje su se danas okupile, a imali smo obilazak tunela uz predavanje dr. OsmanagIća, te nakon toga i šetnju kroz Aero banju u Kompleksu Ravne. – kazala nam je Jasna Ismić organizatorica ovog okupljanja i pokretač projekta.

Cilj je ovakve posjete i druženja održati i u budućnosti, a pozvali su i sve ostale žene da im se priključe u ovom projektu, jer kako ističu, želja im je da iskoriste predivne prirodne lokacIje koje imamo, a da članice i sve ostale žene na ovaj način izvedu iz kuća, edukuju, rehabilituju i pokrenu.