ZDK: Ministrica posjetila Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Visoko

Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Šabanović posjetila je kantonalnu javnu ustanovu Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama te s direktorom Nurđehanom Šahinovićem razgovarala o funkcionisanju i aktivnostima ove ustanove, saopćila je kantonalna pres-služba.

Šabanović je posjetila Odjeljenje za rano poticanja razvoja i ranu intervenciju, istureno odjeljenje Dnevni centar Zenica te Poslovnu jedinicu Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko.

– Ovo je zaista društveno korisna ustanova koja na visokokvalitetan način brine o djeci. Svi ljudi koji rade daju maksimalan doprinos da se korisnici usluga, djeca i odrasle osobe, osjećaju kao u porodici. Ono što smo vidjeli je porodična atmosfera u kojoj i voditelji i svi ostali zaposlenici imaju s djecom vrlo ličan, vrlo korektan i nadasve stručan odnos – izjavila je ministrica Šabanović.

Ministarstvo Zeničko-dobojskog kantona za rad, socijalnu politiku i izbjeglice sufinansira rad Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama s 1.130.000 KM godišnje.