Zbog neslaganja s rukovodstvom iz Naše stranke se iščlanio Emir Dizdar, lider Odbora u Visokom

Veliki broj članova Naše stranke ispisao se iz članstva u zadnjih mjesec dana, a to su uradili i neki općinski vijećnici.

Kako saznajemo, iz stranke se iščlanio i Emir Dizdar, lider Odbora u Visokom, zbog nezadovoljstva raspodjelom pozicija koje je Naša stranka dobila u Kantonu Sarajevo.

Takođe, iz Naše stranke otišao je niz članova iz Tešnja, uključujući vijećnika Mirana Jupića, kao i Tarik Jažić, kandidat za načelnika Starog Grada i nedavno imenovani v.d. direktor Kantonalnog javnog fonda Sarajevo.

Nakon majskog kongresa i ponovnog izbora Predraga Kojovića na funkciju predsjednika, krenula je svojevrsna čistka onih organizacija koje su bile na suprotnoj strani. Tako je raspuštena organizacija u Novom Gradu, a ozbiljnih problema ima i u Zenici.

Ipak, kulminacija stanja u stranci, koja očito bolje stoji među biračima, nego u vlastitoj strukturi bilo je odstupanje Damira Marjanovića iz Predsjedništva Naše stranke. Marjanović koji je ubjedljivo od Kojovića poražen na kongresu, teško je trpio manjinski položaj u Predsjedništvu koje se kroji po željama starog-novog lidera.

Ne treba zaboraviti da majski kongres i kadrovska križaljka nisu bili početak kadrovskog osipanja najbrže rastuće stranke u našoj zemlji. Još ranije pasivizirao se bivši predsjednik Dennis Gratz, generalni sekretar Albin Zuhrić te niz drugih članova iz samog vrha.