ZA SADRŽAJNIJI RASPUST: Gradska biblioteka Visoko organizuje radionice za učenike osnovnih i srednjih škola

Riječ ‘’raspust’’ u svom korijenu ima raspuštanje, jel’ tako? A mi nekako razmišljamo kako da baš raspust učinimo pogodnim za okupljanje, i to kvalitetno, sadržajno, a nimalo dosadno. Zato ćemo učenicima osnovnih i srednjih škola ponuditi mogućnost da prisustvuju izuzetno zanimljivim radionicama čiji smo sadržaj pažljivo birali.

Tako ćemo za djecu uzrasta od 9 do 13 godina organizirati radionicu pod nazivom ‘’1001 izum istočne civilizacije’’ u okviru koje će se, kroz zanimljive eksperimente, učesnici upoznati sa doprinosom Istoka svjetskoj civilizaciji. Radionice će se održati 14., 16., 21. i 23. januara sa početkom u 11 sati. Obavezno je prisustvo na sve četiri radionice kako bi ciklus bio upotpunjen. Broj mjesta je ograničen.

Za uzrast od 12 do 17 godina također organiziramo četiri radionice koje će za cilj imati povećanje svijesti o sebi i svijesti o emocijama, istraživanje vlastitih kreativnih potencijala, aktiviranje imaginacije i otpuštanje stresa i napetosti. Termini ovih radionica su 15., 17., 22. i 24. januar sa početkom u 14 sati.

Gradska biblioteka Visoko