ZA OVAKVU VLAST GLASAJU SAMO ONI KOJI NE ČITAJU VIJEST DALJE OD NASLOVA

Jozef Gebels (Joseph Goebbels) ministar propaganda nacističke Njemačke u Drugom Sv. ratu bio bi ponosan na visočke medijske spin snage koje najčešće zamirišu sjevernokorejskim stilom prilikom izvještavanja.

Kao primjer uzmimo repove ranijih vlasti stare preko deset godina. Jedan od najprometnijih trotoara opet je u fokusu. Kao da nosi prokletstvo sporosti iz ulice Mladih muslimana. Gebelsi novog doba vole izbaciti naslov kako napreduju radovi na sanaciji trotoara. Tri stotine metara sramote. Kao da se gradi vijadukt. U normalnim okolnostima najobičniji radovi koji bi bili gotovi u dane vikenda.

Izborna je godina. Treba razvući duže od mjesec dana, probiti sve rokove i ljubičanstvenu traku presjeći što bliže novembru. Sramotno poput naslova “Ekspanzija radova na izgradnji obdaništa u Prijekom!”

Finansijer donator u problemima. Laž. Kreiraju je u medijskoj baruštini spin komarci koji isisaše krv svim čitačima željnih realne slike gradskih dešavanja. Tabloidno vrijeme tek dolazi. Tako nam i treba jer za ovakvu vlast glasaju samo oni koji ne čitaju dalje od naslova.

P.S. Gebelsizam-20 je opasniji od COVID-19 tako da ako ga “nastavi uzgajati”, Amra Babić neće ni shvatiti da je apsolutni gubitnik lokalnih izbora koji nas očekuju u bliskoj budućnosti.