WC KOMENTATORI – NOVO ORUŽJE VISOČKE VLASTI

Internet, društvene mreže, Google, Youtube, Twiter, Facebook se kroz komentare raznih vrsta pretvaraju u zidove ili vrata javnih WC-a.

Visočki je renoviran i nema neku upotrebu flomastera u svojoj unutrašnjosti. WC komentatori koji su pisali riječi, rečenice ili crtali crteže kojih se svako stidi, danas su dobili novi bolji način i skriveni iza lažnih profila jurišaju na kulturnije i bolje od sebe. Nevjerovatno je da pored kokuza, trovača, hejtera, botova i trolova imamo i političare koji savršeno gospodare odstrjelom nepodobnih u masi običnih ljudi koji se dave u egzistencijalnom blatu.

Dotrajalo visočko društvo ima mnoštvo zlobnih isfrustriranih diletanata koji se nazivaju vođama u bolje sutra. Takvi sujetni lideri lahko nađu masu sluga, petparačkih doušnika i uvlakača koji će učiniti sve da rastrgaju svaku iznesenu istinu koja donosi barem pokušaj nečega lijepog i korisnog za visočku zajednicu.

Ta istina je krijesnica-svitac koji baca svjetlo na njihov mrak u koji su nas zavili. Mrak i živo blato preživljavanja u kojem se dave ili gasnu riječi i glas boljih, kulturnijh i poštenijih od njih.

Ipak, ničija nije dalje od zore mračila.