VREMEPLOV: ŠINA JE KRIVA ZA SVE!

Šina k’o šina, al’ nije. Ova je Visočka šina, ona je nešto drugo, nešto… Ona je znala slušati i šutjeti. Koliko je komentara ostalo na “šini”, koliko je kontri i polukontri ponovo analizirano, koliko vrhunskih odbrana golmana reprizirano, koliko sudijskih odluka opsovano. Ona je znala slušati, šutjeti i tako do novog treninga, do nove utakmice. A tada… Na golu Mustafa, lijevo krilo Šela, na lijevom beku Huro, srednjeg Nevzad, desnog beka Max, na desnom krilu Nijaz i  na crti Zdeno. Ima još, Ferzo, Srečko, Fude, Zaim, Rene…

Rukomet iz duše – SEVDAH HANDBALL

Palili i žarili rukometnim terenima sedamdesetih godina prošlog stoljeća!
¨Prodavali¨ cepeline-obične, duple-cepeline, šraube, golove glavom, ¨trpali¨ po 20 razlike Beogradskoj ¨Zvezdi¨, Metkoviću.

A danas …

Danas nema više visočke “šine”, ima “vizija”. Ima “vizija metodike” gdje su razrađeni osnovni metodički principi usvajanja tehničkih i taktičkih elemenata rukometne igre, na način da je za svaki element naveden odgovarajući “metodički postupak” za njegovo usvajanje s najčešćim greškama i mogućnostima njihovog “otklanjanja”. Tu su i brojne metodičke vježbe za brzo i efikasno usvajanje najvažnijih elemenata taktike napada i obrane.

 

Industrijski rukomet – METAL  HANDBALL

Ali!

“Ako započnemo svađu između prošlosti i sadašnjosti, izgubili smo budućnost!” – Winston Churchil

Autor: Gordan Koso