Vodeći balkanski Youtube TV kanali ovog vikenda u Bosanskoj dolini piramida

U Bosanskoj dolini piramida ovog vikenda borave gosti iz Beograda, tačnije vlasnici i urednici tri izuzetno značajna Youtube TV kanala, a o kakvoj se posjeti radi i šta to snimaju i prave u Visokom, otkrio nam je direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić koji je goste prvog dana posjete poveo u obilazak Bosanske piramide Sunca.

– Imam ugodnu dužnost i zadovoljstvo da pozdravim naše goste iz Beograda. Došli su nam vlasnici i urednici tri ponajznačajnija web portala iz ove naše oblasti, koji se bave modernim temama, između ostalog i drevnim civilizacijama i njihovim utjecajima na našu sadašnjost. Sa nama su FES TV, Balkan INFO i Balkanska Oštrica, ja s njima sarađujem već nekoliko godina putem intervjua, a tu su nam i prijatelji, inženjer Goran Marjanović koji nam dolazi svake godine i vrši set mjerenja različitih energetskih fenomena, kao i Saša Nadjfeji koji rukovodi istraživanja piramidalne planine Rtanj u Srbiji. – kazao nam je dr. Osmanagić.

Gosti će u Visokom boraviti dva dana, obići će najznačajnije lokacije, a domaćini žele da im pokažu što više, kako bi dobili dobar osjećaj za ono što imamo u Visokom i kako bi i u budućnosti mogli da kvalifikovano vrše izvještavanja, a u razgovorima i neke svoje goste upute u posjete Bosanskoj dolini piramida.

– Očekujem da će svako od njih napraviti i određene dokumentarne priloge i objaviti ih na svojim Youtube TV kanalima i da će se saradnja nastaviti i u budućnosti. Ovo je jedan novi vid informisanja, kao što znamo klasični mediji polako pripadaju zaboravu, a ovakvi Youtube TV kanali upravo predstavljaju budućnost, jer se većina ljudi informiše o aktuelnim zbivanjima, pogotovo onim koji nisu dio službene verzije svijeta. – pojašnjava dr. Osmanagić.