Vlada ZDK će i u narednom periodu nastaviti podržavati projekte od kojih korist ima i Visoko i Kanton

Svečanosti koja je upriličena povodom završetka još jednog uspješnog projekta Fondacije i Vlade Zeničko – dobojskog kantona, prisustvovali su i predstavnici Vlade ZDK, kao i nekoliko kantonalnih zavoda. Svjetiljke su u rad pustili savjetnik premijera ZDK, Mirze Ganića, Emir Vračo, te savjetnica ministra privrede Zlatka Jelića, Vanja Udiljak.

Oni su tom prilikom dali i kratke izjave, i spomenuli dosadašnju uspješnu saradnju.

– Vlada ZDK je za ovaj projekat izdvojila preko 28.000 KM i ubijeđen sam da će izgradnjom ove rasvjete kompleks biti još atraktivniji i bolji, te nastaviti privlačiti kako domaće, tako i goste iz cijelog svijeta. Vlada ZDK je prošle godine izdvojila 300.000 KM za izgradnju pristupnog puta, ali i podržala ostale projekte Fondacije i u narednom periodu će podržavati ovakve i slične projekte kako bi korist imali i Visoko i Zeničko-dobojski kanton. – kazao je savjetnik premijera ZDK Mirze Ganića, Emir Vračo.

Prisutnima se kratko obratila i savjetnica ministra privrede ZDK, Vanja Udiljak.

–  Ovim putem se u ime ministra Zlatka Jelića, zahvaljujem gospodinu Osmanagiću na ovom divnom obilasku i definitivno na prilici da nam pokaže koje sve prednosti nudi jedan ovakav prostor u Visokom. Naravno, ministarstvo za privredu će i dalje nastojati da učestvuje u ovakvim projektima, jer smo svi svjesni svih dobrobiti i pogodnosti koje ovakvi projektu mogu da donesu. – kazala je savjetnica Udiljak.