„VISOKO – BREND PODUZETNIŠTVA“ | Održana Prva savjetodavna sesija

Jučer je u Visokom održana Prva savjetodavna sesija u sklopu Help desk sistema za poduzetnike.

Help desk je sistem savjetodavne podrške poduzetnicima uspostavljen u okviru projekta „Visoko – Brend poduzetništva“ koji se implementira putem Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko.

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ se provodi kroz projekat „COVID-19 Investment Response“ – EU4Business Recovery, kojo finansira Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementiraju GIZ, MOR i UNDP.

Cilj help desk sistema je da se poduzetnicima olakša pristup potrebnim informacijama koje se tiču pokretanja i vođenja vlastitog biznisa.

O temama i terminima narednih sesija, kao i drugim savjetodavnim uslugama koje će biti dostupne putem help deska, poduzetnici iz Visokog mogu se informisati putem facebook i instagram stranice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko.

„Učesnici će tokom današnje sesije imati priliku detaljno se informisati o načinu registracije biznisa, te će im biti riješene nedoumice i olakšan proces same registracije koja ih očekuje u narednom periodu. Ovo je prva u nizu savjetovanih sesija u okviru help deska za poduzetnike u Visokom. Pored savjetodavnih sesija, poduzetnici i budući poduzetnici koji imaju neke specifična pitanja, mogu nam se javiti, te zatražiti individualne savjetodavne konsultacije.“ – rekla je ovom prilikom Sanela Puščul, koordinatorica projekta „Visoko – Brend poduzetništva“.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.

Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.