VISOČKI SPORTSKI VIKEND-PREGLED DEŠAVANJA

Pregled postignutih rezultata visočkih klubova započinjemo informacijom(fotografijom) FK-NK “Poriječani” koji su u mrtvoj trci sa FK “Gračanica” postali jesenji prvaci. Bolji su bili u međusobnom duelu što je presudilo, jer imaju isti broj bodova. Senad Uzunović je postigao hat trick(lijepa tri gola). Po jedan su dodali Ahmetović i Alajbegović. Ekipa Moštra imala je dobre prilike. Pogađali su prečku i stative.

Nogometaši Bosne su ugostili Natron iz Maglaja i nakon deficita na poluvremenu 1:2 ipak slavili 4:2. zenički Čelik je savladao lidera Kolinu i preuzeo prvo mjesto. Za Bosnu pogodili: Husnić, Mašić, Salkanović i T.Hindija.

Rukometaši Bosne su bili na “streljani” u Živinicama. Konjuh 30-25 Bosna. Golman Alihodžić sa dvocifrenim brojem odbrana spasio oslabljeni tim iz Visokog. Malo ko se još nada da se može zadržati premijerligaški status, jer ispada 5 ekipa. U Visoko u narednom kolu stiže ekipa Hercegovine.

Košarkaši Visokog su imali sjajno poluvrijeme protiv komšija iz Kaknja. Povrede i jak protivnik su uzrok poraza pred par stotina gledalaca. Na kraju 79-99.