Visočke kompanije u Kelnu na najvećem sajmu prehrambene industrije u svijetu

U njemačkom gradu Kelnu je u toku najveći sajam prehrambene industrije u svijetu. Sajam, koji ove godine slavi 100. rođendan, okupio je 7.500 izlagača iz 106 zemalja. Među njima je i devet izlagača iz BiH.

Proizvode će na ovom sajmu predstaviti firme “Vita Life” iz Visokog, “Anđelić” iz Trebinja, “Mladegs pak” iz Prnjavora, sarajevske kompanije “Milkos”, “Jami”, “Spanish market” i “Zeraa poljoprivredni investicioni menadžment”, te “As holding” iz Tešnja i “Kolmiks”.

Također predstavnici još jedne visočke kompanije, Industrije mesa Semić, posjetili su ovaj renomirani sajam, te time potvrdili njihove najave da će se u narednom periodu aktivno pozabaviti izvozom i drugim tržištima, za koja se nadaju da će prepoznati njihov kvalitet kako je prepoznat i u BiH. Inače, kompanija Semić je svojim konstantnim razvojem jedan od lidera u bh. mesnoj industriji.

Najveći svjetski sajam hrane Anuga 2019. održava se od 5. do 9. oktobra. Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam imati 165.000 posjetitelja.

10 događanja pod jednim krovom

Najnovije trendove i potencijalna rješenja za budućnost, posjetitelji će pronaći i na posebnim i tematskim događanjima u sklopu Anuge, a sveukupno organizatori su najavili 10 posebnih događanja. Osim već navedenih, tu su Anuga Organic Market, Anuga Halal Market, Anuga Frozen Food, Anuga Meat, Anuga Culinary Concepts i ostali, a u sklopu tri kongresa koja će se održati na prostorima Anuge tematizirat će se aktualna pitanja u područjima internet trgovine, personaliziranu prehranu i nove tehnologije popust blockchaina i umjetne inteligencije.