Visočka Gradska biblioteka ne miruje ni u vrijeme pandemije: Promovirana ‘Arhitektura duše’

JU Gradska biblioteka Visoko organizirala je promociju knjige “Arhitektura duše” autorice Aide Tule.

Psihologinja Aida Tule preko deset godina radi u oblasti primjenjene pozitivne psihologije kroz edukaciju i savjetovanje.

Knjiga „Arhitektura duše“ je arhaično arhitektonsko zdanje s nadogradnjama iz modernog vremena, ona objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju.

Poput stepenica, kao osnovne vezne strukture u gradnji, ove dvije životne oblasti svojim znanjem povezuju sve unutrašnje i vanjske dimenzije ljudskog bića.

Sistemom pitanja i odgovora, uz interakciju sa publikom, direktorica Gradske biblioteke Ajša Šahinović i autorica Aida Tule nisu ostavile prostor ni za tren dosade.

Izuzetno kvalitetno predavanje potkrijepljeno detaljima iz historije, religije, filma, umjetnosti i iskustva, autorica je učinila dodatno zanimljivim odgovarajući i na pitanja prisutnih ljubitelja lijepe riječi.

Knjiga obrađuje nekoliko cjelina pozitivne psihologije i daje praktične psihološke alate kojima možemo razumjeti svoje ponašanje, osjećaje i misli u svakodnevnom životu, prepoznati kada oni postaju štetni i upravljati njima na način da budu zdravi.

Biblioteka je centar kulturnih dešavanja u čaršiji podno Kraljevskog grada

Gradska biblioteka je, čini se, na zavidnom nivou kada je u pitanju kreativnost u svrhu širenja dobre i kvalitetne vibracije. Iako organizovano u pandemijskim okvirima, dvosatno druženje tokom promocije uspjelo je održati do kraja pažnju prisutnih.

  • Ponosni smo što i u vrijeme pandemije koronavirusa nismo spustili rejting organizovanja različitih događaja. Život nije stao, i treba ga živjeti, bez obzira što je pandemija postala naša svakodnevnica i tema naših svakodnevnih razgovora – kazala je za Hayat.ba direktorica Šahinović, ujedno i moderatorica promocije pomenute knjige.

Visoko je, po svemu sudeći, naviklo da je Gradska biblioteka „dežurni krivac“ za kvalitetna dešavanja iz sfere kulturnog života, za što su najviše zaslužne vrijedne, kreativne i neumorne uposlenice ove ustanove od značaja.

Ova ustanova ne miruje u nastojanjima da se kultura, znanje, umjetnost i obrazovanje projiciraju na neograničen broj načina. Od dječijih radionica, pripovjedaonica, organizovanih koncerata, manifestacija iz najrazličitijih oblasti, pa do promocija knjiga, književnih večeri, zabava za djecu i književnih klubova.

Hayat.ba