Visočanka Azra Burić osvaja vrhove bh. planina pa njihove ljepote prenosi na svilu

Visočani i dalje svojim umijećima i sklonostima ka razvijanju krajnje originalnih ideja oduševljavaju svoje sugrađane, ali i region.

Kao gradski portal koji istinski podržava svaku pozitivnu priču, nastavljamo pisati o mladim i kreativnim ljudima koji na različite načine doprinose razvoju Visokog. S tim u vezi ne smijemo zaboraviti Azru Burić, ili njen hobi “Art of silk” i istinsku ljubiteljicu prirode koja je vješto spojila ova dva segmenta.

Azra navodi da su joj privrženost ka prirodi razvili roditelji još od malih nogu.

“Osim što mi je skijanje drugo ime za ljubav i planinarenje je sport koji me ispunjava cijelim bićem. Ljepotu prirode posljednje dvije godine nastojim prenijeti kroz hobi koji još uvijek razvijam. Inspiraciju za slikanje na svili i kreiranje finalnog produkta – ručno bojene svilene marame dobijam isključivo iz prirode, a primjer tome može se vidjeti na marami koju sam naslikala prije nekoliko dana,” kazala je za ViPromo.

Predstavila je endemsku vrstu ruže Brandis koja raste na samo par lokacija u BiH, a za vikend  je i uživo pronašla prilikom uspona na najviši vrh BiH – Maglić (2386 m.n.v.).

“Planinarska tura putem Prijevora, vrha Maglića, sipara i silaska ka prelijepom Trnovačkom jezeru u obliku srca, te ponovni povratak na početnu tačku trajao je nekih 10ak sati, tačnije 20 km ukupno. Ovo mi je drugi put da osvajam vrh navedene planine, ali moram reći da je potpuno drugi osjećaj popeti se kada su uslovi “idealni”, bez magle kao što je bilo prije nekoliko godina,” dodala je mlada Visočanka.

Priču o tome kako je nastao brend Art of Silk možete pročitati na linku, a do sada kreirane ručno bojene svilene marame možete pogledati na Instagram profilu i Facebook stranici.

“Kada bi me neko pitao kako sebe opisati kroz četiri riječi, to bi definitivno bile ove: umjetnost, priroda, sport i digitalni marketing”, zaključila je Azra.

 

 

ViPromo