Visočanin Tarik Halilbegović novi izvršni sekretar Asocijacije mladih SDA BiH

Nakon okončanja posjete Livnu održana je radna sjednica Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH na kojoj je donesen niz zaključaka, te izvršen izbor novog saziva sekretarijata ovog organa.

Dr. Malik Ejubović će u budućnosti obnašati dužnost sekretara AM SDA BiH, dok su za članove Sekretarijata imenovani Tarik Halilbegović i Alaudina Boškailo.

Dr. Ejubović je iskazao zahvalnost za imenovanje i pruženu podršku te naglasio da preuzeta dužnost uz veliko povjerenje kolega predstavlja i veliku odgovornost za efikasnost procesa unutar organizacije: „Čini mi izuzetnu čast sto sam imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u Asocijaciji mladih i stranci SDA uopšte. Asocijacija mladih SDA je najveći i najorganizovaniji politički podmladak u Bosni i Hercegovini i mjesto gdje se odgajaju budući politički lideri naše domovine. Mandat koji mi je povjeren shvatam ozbiljno i isti ću iskoristiti maksimalno u svrhu jačanja kadrovskih i svih drugih kapaciteta Asocijacije mladih.”

Tarik Halilbegović novoizabrani izvršni sekretar AM SDA BiH zahvalio se na ukazanom povjerenju te istakao da imenovanje na ovu vrlo odgovornu i bitnu funkciju za njega predstavlja veliku odgovornost, čast i zadovoljstvo: “Velika čast, zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti dio ovog velikog tima najorganiziranijeg i najbrojnijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini. Svoje zadatke koje sam preuzeo obavljati ću sukladno odredbama i vrijednostima stranke na potpuno predan način sa punom odgovornošću i to u interesu svih mladih u Bosni i Hercegovini.”

Čast i zadovoljstvo dobiti povjerenje omladinske organizacije kao što je Asocijacija mladih SDA BiH kazala je nova izvršna sekretarka Alaudina Boškailo: “Nadam se da ću svojim radom na poziciji jednog od izvršnih sekretara dati konkretan doprinos njenom jačanju, kao i ostvarivanju osnovnih zadatka Asocijacije, što su briga i zalaganje za bolji položaj mladih u BiH.”

Uz Almira Ljeskovicu, predsjednika AM SDA Visoko i člana Predsjedništva AM SDA BiH, Visoko sada sa Tarikom Halilbegovićem ima dva predstavnika u najvišem organu AM SDA BiH.