VEŠERAJ.BA- SVEČANO OTVORENA PRVA PROFESIONALNA PRAONICA U VISOKOM

“Vešeraj.ba” prva profesionalna praonica svečano je otvorena večeras, uz prisustvo i podršku gradonačelnika Mirze Ganića, te mnogobrojnih gostiju. Dženita Ganić nakon upješno završenog Programa podrške poduzetništvu u Visokom, koji je organizirala Gradska uprava u partnerstvu sa CEFE BiH neprofitnom organizacijom, uspješno je realizirala svoju ideju.

Nakon pauze od dvije godine odlučila sam se pokrenuti vlastiti biznis i iskoristiti dugogodišnje menadžerske vještine otvaranjem prve profesionalne praonice rublja na općini Visoko, pod nazivom Vešeraj.ba

U procesu otvaranja praonice rublja prijavila sam se zajedno sa 27 žena iz našeg grada i na Programa podrške poduzetništvu u Visokom koji je organizovala naša gradska uprava u partnerstvu sa CEFE BiH neprofitnom organizacijom. Odabrane učesnice su pored finansijske pomoći dobile i svojevrstan CEFE Trening i mentorstvo koji početnicima u biznisu puno znači. Projekat je finansiran od strane Evropska Unija i vlade Savezne Republike Njemačke.

Zašto baš praonica rublja?

Od 2005. godine odnosno sa pronalaženjem piramida na općini Visoko pa do danas, grad Visoko je postao jedinstveno turističko središte, a što je za posljedicu imalo rast raznih turističkih djelatnosti, a prvenstveno veliki broj hotela, apartmana, restorana i svake godine smo svjedoci sve većeg broja turista koji posjećuju naš grad iz svih krajeva svijeta.

S druge strane zbog današnjeg užurbanog načina života sve manje imamo slobodnog vremena, te danas slobodno vrijeme većini građana postaje luksuz, a pogotovo kada je riječ o pranju, sušenju, slaganju i peglanju veša.

Šta građani dobivaju otvaranjem praonice rublja?

Što se tiče građana koji su se širenjem turizma okrenuli ka turističkim djelatnostima otvaranjem hotela, apartmana, restorana isti će tj. budući klijenti koji se bave iznajmljivanjem i ugostiteljstvom konačno će moći koristiti outsourcing u svom poslovanju tj. moći će izdvojiti dio svog posla koji je do sada za njih predstavljao opterećenje i prebaciti na praonicu rublja da im uradi taj dio posla, a vrijeme koje su prije trošili za pranje, sušenje i peglanje veša, moći će daleko bolje rasporediti i iskoristiti u okviru djelatnosti kojom se bave.

Koje usluge će pružati praonica rublja?

Usluge koje će pružati Praonica rublja su pranje, sušenje, peglanje i slaganje rublja, kao i pojedinačne usluge samo pranje, sušenje i slaganje i samo peglanje i slaganje.

Cilj praonice rublja je da svojim klijentima pruži profesionalnu i kvalitetnu uslugu uz visoki stepen čistoće.

Gdje se nalazi praonica rublja?

Praonica rublja Vešeraj.ba je smještena u pristupačnoj i širokoj ulici Moštrina 3 preko puta bivše “Konfekcije” u Visokom

broj tel;+387 62 081882

Srdačnu dobrodošlicu želi Vam ljubazno osoblje praonice rublja Vešeraj.ba već od ponedjeljka 27.02.2023. godine