ULICA KANCERA: Stotine tona otrovnog smeća na pet metara od kuća u Sarajevskoj ulici

Bliži se Kurban Bajram i čitaoci opet upozoravaju na problem pretovaranja razne vrste smeća u Sarajevskoj ulici na ulazu u grad iz pravca Podlugova i Breze. Naročito animalnog otpada u vrijeme velikih vrućina.

Protestvuju svuda. Društvene mreže su ih pune, ali nema efekta. Ukratko su ukazali na svoj problem. “Ovdje je uže gradsko područje, ovdje je ulica Sarajevska. Ovdje se ne može premještati smeće, animalni , građevinski i ostali otpad iz svih Mjesnih zajednica opštine Visoko. Ovdje je obala rijeke Bosne koju su u krugu JKP Visoko “PROŠIRILI” smećem i otpadom i lugom 100 m. Ovdje se ne može ostavljati preko 100 tona smeća do sutrašnjeg dana, preko vikenda, preko praznika. Znači non-stop, se truje čitava opština Visoko.

Pet metara od naših stanova, od poslovnih objekata, od Konjičkog kluba gdje dolaze bolesna djeca na terapijsko jahanje, u neposrednoj blizini stadiona gdje treniraju mala djeca FK “Čaja. Ove iste fotografije i video zapise, sam davno dao lično na “stiku” šefici općinske inspekcije, pismeno se obraćao više puta članovima inspekcije, kao predstavnik mjesne zajednice, da bi mi oni rekli kako su njoj u komunalnom rekli da deponija u Mošćanici “ne radi popodne”, ….itd, dok ja lično znam da radi, što nije teško i provjeriti.

U ulici Sarajevska mnoge žene su operisane čak i po dva puta, od teških oboljenja, dok su neki stanari i umrli od istih, što se također da provjeriti. Sve u svemu ne trebam ponavljati da sam se zbog ove ekološke katastrofe pogubne za zdravlje mještana i čistoću rijeke obraćao svim nadležnim institucijama u BiH, i ovaj veliki problem će se rješavati putem krivičnih prijava!