UGLU ”Likum'76” poziva na otvaranje izložbe slika akademske umjetnice Ilone Jasak

UGLU ”Likum'76” poziva na otvaranje izložbe slika akademske umjetnice Ilone Jasak, koje će biti upriličeno 31. oktobra u 19:00 sati, u Galeriji ”Likum'76” (ul. Musala 4, Visoko).

UZ IZLOŽBU

Akademska slikarka Ilonka Jasak završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Salima Obralića.

Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je u brojnim likovnim kolonijama.

Dugogodišnji je član Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine ULUBIH-a. Član je i udruge Napretka kao saradnik Galerije “Preporod”.

Ima status istaknutog slobodnog umjetnika Kantona Sarajevo. Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovnih umjetnosti od državnog značaja.

Radove koje imamo priliku vidjeti u Visokom iz autoričinih su posljednjih ciklusa izvedenih u tehnici kolažiranja komadića papira različitih vrsta i veličina. Smjerovi i slojevi papirnatih fragmenata na površini slike izazivaju kod posmatrača različita stanja. Likovni smisao se traži u apstraktnom i bezvremenom prostoru, a sama autorica strast, energiju, vibraciju, postignutu u discipliniranom i strpljivom postupku ističe kao bitnu karakteristiku svojih likovnih istraživanja u tehnici kolaž.

UGLU Likum'76 sa zadovoljstvom najavljuje ovu kvalitetnu izložbu i poziva sve ljubitelje likovnih umjetnosti na njezino otvorenje koje će biti upriličeno kao na priloženoj pozivnici.

UGLU ”Likum'76” Visoko