Udruženje „Mladi Volonteri“: Saopćenje i poziv za prijavu učesnika

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve građane i građanke grada Visokog, a posebno nezaposlene mlade ljude, da je Udruženje „Mladi Volonteri“ od 01.06.2020. godine započelo sa relizacijom projekta pod nazivom „Jaki mladi, jaka zajednica“.

Navedeni projekat se realizuje u sklopu projekta Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, finansiranog od strane Vlade Kraljevine Norveške, a kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Osnovni cilj projekta „Jaki mladi, jaka zajednica“ je povećanje konkurentnosti nezaposlenih mladih osoba na području Visokog, a projektne aktivnosti će se realizovati u periodu od 01. juna 2020. godine do 31. decembra 2020. godine.

Kroz projekat će se implementirati sljedeće aktivnosti:

• Osnivanje Centra za podršku nezaposlenim osobama sa područja Grada Visoko;

• Besplatan kurs engleskog jezika;

• Besplatan kurs njemačkog jezika;

• Besplatan kurs informatike;

• Neformalne edukacije za nezaposlene osobe.

Osnovnu ciljnu grupu projekta čini 70 mladih, nezaposlenih osoba koji su prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje – Biro rada Visoko.

Ovim putem pozivamo sve nezaposlene mlade, da se prijave i uzmu učešće u aktivnostima projekta, te na taj način ojačaju svoje kapacitete, usvoje nove poslovne vještine i povećaju svoje šanse za dobijanje trajnog zaposlenja.

Svoju prijavu možete poslati na mail adresu volonteriyia@gmail.com ili na broj telefona +387/61/468-838, najkasnije do 30.06.2020. godine. U prijavi je potrebno navesti svoje ime, prezime, adresu, datum rođenja i broj telefona.

Ovaj projekat i njegove aktivnosti, predstavljaju nastavak napora koje Udruženje „Mladi Volonteri“ implementira na području Visokog, a sve s ciljem povećanja zaposlenosti populacije mladih osoba.

Udruženje „Mladi Volonteri“