Učenici Medrese posjetili kompaniju PAK Rampart, potpisani ugovori o stipendiranju

Uz poštivanje važećih higijensko-epidemioloških mjera i preporuka, u petak je organizirana posjeta dijela učenika i učenica četvrtog razreda Medrese (koji ove sedmice pohađaju nastavu u školskim klupama) fabrici keksa i vafla Pak-Rampart d.o.o. Visoko. Povod posjete bilo je potpisivanje ugovora o stipendiranju, te uručenje zahvalnice za podršku Medresi.

Delegaciju predvođenu direktorom Medrese sa pomoćnicima dočekali su vlasnik Nihad Smailagić i direktor Mirsad Hasanbegović. Gospodin Hasanbegović je izrazio dobrodošlicu gostima i kratko predstavio kompaniju koja zapošljava oko 170 radnika i izvozi oko 70% od 8.400 tona gotovih proizvoda koje proizvodi godišnje. Posjeta je započela obilaskom nove, nedavno instalirane fabričke linije za proizvodnju vafla kapaciteta 12 tona gotovog proizvoda za jednu smjenu.

Nakon toga gosti su imali priliku vidjeti i druge proizvodne linije ovog preduzeća koje se nalaze u originalnom sjedištu firme u Topuzovom Polju. Bilo je više nego zanimljivo u pratnji ljubaznih domaćina vidjeti kako od brašna, šećera, maslaca, palminog ulja i ostalih osnovnih sastojaka nastaju napolitanke, keksi, štrudle, pereci i drugi proizvodi koje poznajemo sa polica naših supermarketa. Đaci su mogli probati tople i svježe proizvode, direktno sa proizvodne trake, prije nego što su zapakovani.

– Strpljiv i odgovoran rad uvijek daje rezultate. Potrebno nam je svima više samopouzdanja i optimizma. Danas ste mogli vidjeti da smo i mi u Visokom, u Bosni i Hercegovini, u stanju proizvesti kvalitetne proizvode i plasirati ih na tržište zemalja Evropske unije. Zato budite marljivi, čime god se budete nakon Medrese bavili, maštajte, postavljajte sebi visoke ciljeve i nikada se nemojte umoriti radeći da ih ostvarite. Rezultati će sigurno doći – kazao je učenicima, između ostalog, gospodin Hasanbegović.

U ime gostiju, domaćinima je riječi zahvalnosti uputio direktor Medrese

– Saradnja je uvijek bila u vrhu prioriteta naše škole. Sve što smo postigli, postigli smo uz podršku naših prijatelja, među kojima su i naši današnji domaćini. Uz ovakve prijatelje, uspjeh je mnogo lakše ostvariti. Pak-Rampart je uvijek pružao podršku našim razvojnim projektima, a od danas će podržavati i talentirane đake Medrese putem stipendije – istakao je direktor Handžić.

Nakon obilaska pogona, đacima su uručeni paketi proizvoda Pak-Ramparta, a za direktora Medrese i njegove pomoćnike upriličen je poseban prijem i svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju.

– Sretan sam što smo danas mogli ugostiti predstavnike škole na koju svi možemo biti ponosni. Svjedoci smo truda nastavnika i učenika Medrese da stalno napreduju. Zahvaljujući tome, mladi ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine imaju izvanredne uvjete za obrazovanje i nastavak školovanja. Zato smo rado podržavali njihov rad, a to ćemo činiti i u budućnosti, ako Bog da. Stipendije su jedan od boljih načina na koje privreda može i treba podržavati mlade ljude na putu sticanja znanja. Vjerujemo da će naši stipendisti opravdati ukazano povjerenje – kazao je, između ostalog, gospodin Nihad Smailagić.

Medresa ‘Osman ef. Redžović’

https://www.facebook.com/medresavisoko/