Učenici likovne sekcije OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ posjetili izložbu umjetničkih dijela Romana Petrovića

U sklopu manifestacije 16. Dani Zaima Muzaferije i prigodne izložbe vrijednih umjetničkih dijela autora Romana Petrovića u Zavičajnom muzeju Visoko, učenici likovne sekcije OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ iz Donjeg Moštra, sa nastavnikom likovne kulture Čelebić Muamerom, danas su posjetili ovu izložbu.

U Muzeju ih je dočekala prof. Aida Šarac iz Sarajeva, koja je svoju djelatnost specijalizirala za rad sa djecom. U interaktivnoj komunikaciji sa posjetiocima, mladim likovnjacima iz Moštra, otkrivani su suptilni, umjetnički pogledi ovih mladih zaljubljenika u likovnu umjetnost, dok je na kraju ostavljena mogućnost istim da i sami pokažu šta znaju sa olovkom i bojicama…

Prema riječima nastavnika Čelebića, organizatora posjete, da se osjetiti ono što nedostaje našem redovnom školstvu kada je u pitanju nedovoljna afirmacija talenata, ali i općeg razgovora o slici. Šta nam govori slika, šta oslikava, šta je poruka autora-umjetnika… na sva ova i mnoga druga pitanja čuli su se zadivljujući odgovori naših mladih iskrenih umjetnika.

Senad G.