U Visokom za pet dana izvršene tri teške krađe

U vremenskom periodu od 31.08.2020. do 05.09.2020.godine, u u mjestu Smršnica,od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u podrumske prostorije vikend kuće vl. H.M. iz Visokog. Tom prilikom otuđno je 200 metara elektro kabla i kosilica nepoznate marke.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći 04/05.09.2020.godine, u mjestu Uvorići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vl. B. O. iz Visokog. Tom prilikom otuđena je TV plazme marke “LG” i tri kutije sa raznom vrstom alata. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U vremenskom periodu od 01.09.2020. do 05.09.2020.godine, u u mjestu Donja Zimča, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vl. I.R. iz Visokog. Tom prilikom otuđena je jedna kosilica nepoznate marke, jedna kosilica marke “Einhell”, trimer marke “Einhell”, motorna pila nepoznate marke marke,TV plazma marke “LG”, TV plazma nepoznate marke i tri bicikla nepoznate marke. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.