U Visokom održano XXII Kantonalno takmičenje u ribolovu za osobe sa invaliditetom

U organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK (SS OSI ZDK) uz tehničku pomoć Saveza za sport i rekreaciju OSI Visoko, te punu podršku SRD „Visoko“, u subotu 13. jula na stazi „Sicilija“  – rijeka  Fojnica, održano je XXII kantonalno prvenstvo u ulovu ribe na plovak .

Nakon trosatnog ulova i izvršenog vaganja ulovljene ribe, prvo mjesto pripalo je ekipi SSRI Tešanj,  drugo mjesto ekipi  SSRI Maglaj, dok je domaćin – ekipa Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Visoko zauzela treće mjesto.

I pored relativno niskog vodostaja rijeke ulov je bio zadovoljavajući, te je za Majstora staze sa najviše  ulovljene ribe (6 kila i 50 grama) proglašen takmičar iz Maglaja Fuad  Vrgovčević.

Uz jako dobru organizaciju kantonalnog saveza u saradnji sa tehničkim realizatorom SSR OSI Visoko i  SRD „Visoko“  čiji  članovi  su  i  sudili  ovo  takmičenje, data je prilika selektoru kantonalne  reprezentacije da odabere ekipu za Državno prvenstvo ribara koje će se održati na jezeru Modrac – Tuzla, od  19. do 21. jula tekuće godine.

Sportski savez ZDK zahvaljuje tehničkom realizatoru SSR Visoko na dobro organizovanom takmičenju  koje je potpomognuto od SRD „Visoko“ i JP „Gradska groblja“ koji su uredili stazu za neometano takmičenje.

Press služba SS OSI ZDK