U VISOKOM održana promocija knjige “Nastanak Republike Srpske: Od regionalizacije do strateških ciljeva (1991-1992)“

U Kulturnom centru Altindag Visoko održana je promocija knjige “Nastanak Republike Srpske: Od regionalizacije do strateških ciljeva (1991-1992)“ autora dr.sc. Muamera Džananovića, dr.sc. Jasmina Medića i dr.sc. Hikmeta Karčića.

Promocija je održana u sklopu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici, a prisustvovao joj je veliki broj zainteresovanih gostiju.

O knjizi je u najavi govorio i dr. Sedad Bešlija, direktor Instituta za historiju Sarajevo, te kazao kako je tema ove knjige jako teška i složena, te utiče na sudbinu naroda.

Promotor knjige bio je Ermin Kuka, viši naučni saradnik Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

Ovo djelo je hronološki organizovano u šest poglavlja u kojima se analiziraju najbitniji događaji koji su prethodili proglašenju RS-a.

Obilježavanje godišnjice genodica nastavlja se sutra kada će biti položeno cvijeće na Trgu žrtava genocida u Srebrenici te biti ispraćeni učesnici ovogodišnjeg “Marša mira”.