U Visokom dostojanstveno obilježen Dan šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava rata

Danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, tužno, ali i ponosno, prisjećamo se veličanstvenog podviga bosanskih vojnika i njihovog neustrašivog žrtvovanja za slobodu i našu domovinu i svih onih koji su svoje živote izgubili, a čime su životi njihovih najbližih ostali zauvijek osakaćeni.

Ovaj dan nastojimo obilježiti dostojanstveno, onoliko koliko smo svojim plahim bićima sposobni da zahvalimo svima njima na onome što su uradili za našu državu i za sve nas.

U okviru predviđenog Programa koji je skraćen zbog pandemije koronavirusa, sa početkom u 10:00 sati na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima grada Visoko, proučene su kur'anske sure, te je na Spomen obilježje položeno cvijeće.

Nakon toga, delegacija Grada Visoko, predstavnici boračkih udruženja, predstavnici Islamske vjerske zajednice u Visokom te građani našeg grada, posjetili su Šehidsko mezarje Gradskog groblja Visoko gdje su takođe proučili Fatihu i uputili dovu za njihove plemenite duše, a potom se uputili na mjesna mezarja.

„I ne kažite za one koji su na Allahovom putu poginuli: ‘Mrtvi su’ ! Ne oni su živi, ali vi to ne opažate.“ (Kur’an, El-Bekare 154).

FOTOGRAFIJE SA OVOG DOGAĐAJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA LINK