U Visokom danas temperatura do 33 stupnja – tokom dana nestabilno

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Sokolac 17, Ivan-sedlo i Livno 18, Bugojno i Drvar 19, Srebrenica 20, Bihać i Sarajevo 21, Sanski Most i Zvornik 22, Doboj, Tuzla i Zenica 23, Banja Luka, Gradačac i Grude 24, Bijeljina i Trebinje 25, Mostar 26 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznsio 943 milibara, za 1 milibar je viši do normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima nešto više oblaka se očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Tokom dana u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stupnjeva.

U Visokom prije podne sunčanije. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 33 stupnja.