U visočkom naselju Mulići ponovno problem sa nelegalnim odlaganjem animalnog otpada

U visočkom naselju Mulići ponovno isti problem. Nesavjesni mještani obližnjih naselja godinama unazad odlažu smeće i animalni otpad na lokalitetu pored rijeke Bosne, pretvarajući obalu, zelene površine i prirodu u divlju deponiju.

Naši čitaoci koji svakodnevno svjedoče tome poslali su fotografije ovog lokaliteta i pozvali odgovorne da konačno nađu rješenje ovog problema.

S obzirom na blizinu naselja, te dolazak toplijeg vremena, ova deponija postaje potencijalni izvor zaraze, naročito opasan u ovakvoj epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazimo.

U nekoliko navrata organizovane su akcije čišćenja lokaliteta uz obalu rijeke Bosne, izvršena je sanacija, ali nakon nekoliko dana nelegalno odlaganje otpada ponovno bude nastavljeno.

Nadležni su nakon akcija čišćenja obećavali da će protiv počinilaca navedenih radnji ubuduće poduzeti zakonom predviđene mjere, ali ove fotografije svjedoče da očito nisu dorasli rješavanju ovog i sličnih problema, jer ovo je samo jedna od brojnih divljih deponija na području grada Visoko.

Upućujemo apel građanima i molimo ih da komunalni otpad odlažu na za to predviđena mjesta, jer stvaranjem divljih deponija zagađujemo šume, rijeke i izvorišta, čime direktno ugrožavamo zdravlje ljudi i našu životnu sredinu, a odgovorne pozivamo da što hitnije rješavaju probleme divljih deponija.