U visočkim osnovnim školama postavljene ploče sa imenima šehida i poginulih boraca iz Visokog

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ Visoko je, uz podršku Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, u prethodnom periodu realizovala još jedan značajan projekat.

Riječ je o projektu postavljanja spomen ploča sa imenima i prezimenima šehida i poginulih boraca iz Visokog, na vidna mjesta u osnovnim školama koje su pohađali.

Osnovni cilj ovog projekta je doprinos očuvanju sjećanja i kolektivne svijesti o ulozi i važnosti šehida i poginulih boraca u odbrani naše Domovine tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Postavljanje ploča je završeno u pet osnovnih škola, a šesta ploča u Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ u Moštru će biti postavljena nakon izgradnje zida na prilazu prema školi. Time će kompletan projekat biti realizovan.

– „Želja nam je da buduće generacije Visočana i Visočanki znaju koji su to heroji pohađali njihovu školu, ali i da unuci i unuke šehida i poginulih boraca, pa čak i budući naraštaji, budu ponosni na svoje pretke.“, poručuju iz Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“.