U PARKU „RAVNE 2“ otvorena izložba “Fontana umjetnosti” autora Sri Chinmoya

U Arheološko – turističko – sportskom parku „Ravne 2“ na centralnoj pozornici je u petak 15. septembra otvorena zanimljiva izložba. U pitanju je Izložba za mir i uzdizanje duha, autora Sri Chinmoya.

– Izložba je posvećena miru, podizanju svijesti o značaju mira među ljudima, mira na planeti. Autor izložbe Sri Chinmoy je rođen i odrastao u Indiji, nakon čega je otišao u New York gdje je proveo ostatak života, a svoj život je posvetio miru. Bio je duhovni i učitelj meditacije, bavio se umjetnošću, muzikom, a nazvan je i ambasadorom mira. – ispričali su nam organizatori ove zanimljive izložbe.

Apstraktna i mistična djela autora nazvana su Fontana umjetnosti, a bila su izložena u više od 20 zemalja svijeta, dok je ovoga puta red došao i na BiH i Bosansku dolinu piramida.

– Nakon posjeta piramidama i tunelima bili smo oduševljeni i kroz razgovor sa dr. Osmanagićem se rodila ideja da izložbu postavimo na ovom predivnom mjestu. Ovom prilikom se zahvaljujemo dr. Osmanagiću i timu Fondacije na podršci za postavljanje izložbe, koja se sjajno uklopila u ovu idealnu lokaciju, a mi se nadamo da će posjetioci osjetiti taj mir i ljepotu koja zrači iz ovih slika. – kazali su nam organizatori.

Izložba je bila postavljena na centralnoj pozornici u parku „Ravne 2“ do nedjelje 17. septembra 2023.godine.