U Moštru uhapšen Kakanjac: U vozilu mu pronađena droga

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 13.10.2020. godine, u 12,30 sati, u mjestu Donje Moštre, od strane policijskih službenika izvršeno je zaustavljanje i kontrolisanje putničkog motornog vozila marke „Ford”, registarskih oznaka K21-T-912, kojim je upravljalo lice S.M., rođeno 1989. godine, iz Kaknja, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.M., rođeno 1995. godine, iz Kaknja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod lica M.M. pronašli sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 13.10.2020. godine, u 13,20 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane policijskih službenika legitimisano je lice K.M., rođeno 1987. godine, iz Kaknja. Izvršenim pregledom navedenog lica, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 13.10.2020. godine, u 10,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice M.A., iz Zavidovića i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u objekat koji je u izgradnji a koji se nalazi u ulici Roncadelle, kada je otuđen jedan kompresor i drugi alat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.