U Dnevnom centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama Visoko potpisan ugovor o finansiranju ove ustanove

Gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima danas je obišao Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Dobrinju i svečano potpisao ugovor o sufinansiranju rada ove ustanove u ukupnom iznosu od 42.000 KM za 2021. godinu.

Direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe Zeničko-dobojskog kantona Nurđehan Šahinović je čestitao gradonačelniku Ganiću pobjedu na proteklim lokalnim izborima, zahvalio se na posjeti te istakao da nema riječi da izrazi svoju sreću zbog ovog čina jer je pažnja lokalne zajednice spram djece sa posebnim potrebama jako važna.

Gradonačelnik Mirza Ganić je izjavio da je sretan što prilikom prve posjete ovom Centru u ulozi gradonačelnika ima priliku da potpiše ugovor o sufinansiranju rada ove ustanove.

“Dva su razloga. Jedan je materijalno-tehnički, da se ovom Centru olakša pružanje usluga našoj djeci. Drugi je onaj moralni. Jer ako izdvajamo sredstva za druge potrebe, dužni smo pomoći i ovoj ustanovi kako god je to moguće. Takođe, prilikom ranijeg potpisivanja ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima o otkupu dijela proizvoda, kao korisnik je  uvršten i Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko. Dakle, zaista cijenim ono što ovi ljudi ovdje rade, smatram da im je potrebna velika podrška i izjavljujem da im od danas podrška Gradske uprave neće izostati.”, istakao je gradonačelnik Ganić.

U toku posjete gradonačelniku Ganiću su uručeni pokloni od strane direktora Šahinovića i Mehridžane Buko koja je bivša korisnica usluga ovog Centra, a danas uspješna zaposlenica.