TURSKI AMBASADOR U BIH SADIK BABUR GIRGIN POSJETIO VISOKO

Novoimenovani ambasador Republike Turske u našoj zemlji Sadik Babur Girgin boravio je u srijedu 14. jula 2021. godine u posjeti Visokom.

Domaćin mu je bio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je gosta iz prijateljske zemlje tokom ugodnog razgovora upoznao sa onim što posjeduje i po čemu je prepoznatljivo Visoko, a tokom susreta se razgovaralo i o privrednim i turističkim potencijalima Visokog.

Posjeta Visokom iskorišten je i za obilazak novog obdaništa koje se gradi u Prijekom, kao i Kulturnog centra „Altindag“ čiju je izgradnju finansirala prijateljska općina iz Turske.

Tokom posjeta ambasador Girgin i gradonačelnik Ganić su otvorili i izložbu slika, kojom je obilježena godišnjica neuspjelog pokušaja državnog udara u Turskoj, a koju su organizovali JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ i TIKA (Turska agencija za saradnju i koordinaciju u BiH).

Izložbi su prisustvovali i brojni predstavnici najvećih turskih kompanija i agencija koje posluju u našoj zemlji, kao i drugi gosti koji su imali priliku da se pobliže upoznaju sa zbivanjima u prijateljskoj Turskoj iz 2016. godine.

Na kraju posjeta ambasador Girgin se zahvalio na gostoprimstvu istaknuvši kako će nastaviti raditi na jačanju odnosa između dvije prijateljske zemlje, dok je gradonačelnik Ganić ambasadora i predstavnike TIKA-e pozvao da ponovo posjete Visoko, te da kroz obilazak grada i znamenitosti, gosti još bolje upoznaju Visoko, ali i potencijale koje nudi naš grad.