TURIZAM – JEDNA OD RAZVOJNIH PRILIKA KOJU GRAD VISOKO MORA ISKORISTITI

U kabinetu gradonačelnika Ganića održan je sastanak sa predsjednikom povjereništva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenanom Magodom i članom povjereništva Tarikom Imamagićem.

Na sastanku je razgovarano o uvrštavanju turističke ponude našeg grada u zvaničnu turističku ponudu koju će plasirati Turistička zajednica Kantona Sarajevo svojim posjetiocima čime bi Visoko na adekvatan način bilo predstavljeno većem broju turista nego što je to sada slučaj.

Dogovarana je i realizacija određenih zajedničkih projekata u cilju promocije turističke ponude i stvaranja novih turističkih sadržaja.

Cilj je iskoristiti turističke potencijale grada Visoko i unaprijediti sadržaj turističke ponude.

“Visoko je nezaobilazna turistička destinacija u BiH, prvenstveno zbog svog bogatog kulturno-historijskog naslijeđa, dobre i povoljne trgovine, kulinarskih specijaliteta, ali i novih  turističkih sadržaja poput tunela na Ravnama, parka Ravne II i Piramida. Da ne bi ostalo samo na tome, požrtvovano ćemo raditi da ispratimo zahtjeve jedne dinamične kategorije kao što je turizam, te se posvetiti daljem stvaranju i obezbjeđivanju novih atraktivnih turističkih ponuda i sadržaja”, istakao je gradonačelnik Mirza Ganić.