Trik s TikToka pokazuje kako očistiti kauč uz pomoć poklopca za šerpu

Jednostavan trik s TikToka otkriva kako očistiti kauč uz pomoć poklopca za šerpu, krpe i posebnog rastvora za čišćenje napravljenog od mješavine tople vode, tablete za mašinsko pranje suđa te deterdženta.

Održavanje čistoće kuće oduzima puno energije, međutim, trik koji je postao viralan na društvenoj mreži TikTok otkriva kako očistiti kauč bez pretjerano mnogo napora.

Bit će vam potrebno: tableta za mašinsko pranje suđa, višenamjenski deterdžent, vruća voda, krpa od mikrovlakana, mali poklopac za lonac/šerpu.

Uputstva:

Počnite s praznom posudom kako bi napravili vaš rastvor za čišćenje. Napunite je otprilike do pola vrućom vodom i ubacite tabletu za mašinsko pranje suđa i otprilike pun čep višenamjenskog deterdženta. Izmiješajte dok se dobro ne sjedini.

Zatim uzmite krpu od mikrovlakana i umočite je u mješavinu za čišćenje. Uvjerite se da je potpuno potopljena i iscijedite višak.

Postavite krpu za pranje na ravnu površinu. Centrirajte poklopac šerpe na krpu za pranje i preklopite svaki ugao prema ručki poklopca. Uzmite poklopac zajedno s krpom i počnite čistiti.

Umočite krpu nazad u rastvor za čišćenje i ponavljajte dok se kauč potpuno ne istrlja. Ne samo da će efikasno očistiti površinsku prljavštinu i nečistoće, već će i lijepo mirisati.