Trenerica KRG ‘Visoko’ Amina Lepić brine o zdravlju članica svog kluba

Amina Lepić, trenerica u Klubu ritmičke gimnastike “Visoko” je, u ovom teškom vremenu pandemije odlučila da proširi svoja znanja i edukuje se u svojoj struci još više.

Naša trenerica je pokazala koliko je spremna i upućena u ovu situaciju, jer ona ipak ima veliki udio u socijalizaciji naših djevojčica.

Ona ističe da joj je jako važno da na pravi način postupa prema svom klubu i djevojčicama.
Kurs koji je Amina Lepić uspješno položila je pod nazivom “Online edukacija za sportske trenere za sigurno održavanje trenažnih procesa u doba pandemije”.

Na ovom testu ona je pokazala znanja o pravilnom postupanju prema samom zdravlju, tijelu, ishrani pa i samom COVID-19, koji je većini nama još velika nepoznanica.

Svi treneri, oni koji rade s djecom bi trebali da polažu ovaj kurs, da bismo se uvjerili da su naša djeca u pravim rukama, u rukama ljudi koji znaju šta rade.

Naša Amina je jedan primjer jako uspješne mlade djevojke koja se trudi, radi i proširuje svoja znanja. Drago nam je što još uvijek imamo dobar primjer mladih osoba koje žele da rade na sebi i vjeruju da svojim znanjem mogu da pomognu zajednici.

Amina je na samom početku pandemije u veoma brzom vremenskom roku uspjela da se organizuje i sa svojim djevojčicama počne sa održavanjem online treninga, da bi djeca ostala u stečenoj formi.

Certifikat koji je dobila za položen ovaj kurs je izdalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

KRG ‘Visoko’ Visoko