Treneri TKD “Bosna” učesnici tehničkog seminara za trenere u organizaciji Taekwondo saveza BiH i OK BiH

U organizaciji Taekwondo Saveza BIH i Olimpijskog komiteta BIH, kroz program fonda Olimpijske solidarnosti, u Sarajevu održan je dana 08.08. i 09.08.2020 godine trenerski seminar u Taekwondou.

Pandemija virusa Covid-19 zaustavila je brojne sportske manifestacije i takmičenja, ali su iz Taekwondo saveza pronašli način za održavanje ovog seminara.

Prilagođeni epidemiološkoj situaciji i preporukama nadležnih u vezi sa pandemijom seminaru je prisustvovalo 50 trenera koji su kroz dva dana slušali online predavanja i kroz praktične primjere unaprijeđivali svoje znanje.

Uvodnu riječ samom događaju dao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH, g. Said Fazlagić, dok su kroz dva dana treneri slušali online predavanja Dragana Jovića, sportskog psihologa dr. Marije Pavlović, nutricioniste Monike Varga, Nebojše Šakića, dok je praktični dio vodio trener reprezentacije Haris Husić.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH g. August Orlović, član Izvršnog odbora g. Samir Šarić i generalni sekretar saveza Vedran Ćubela, zajednički su istakli kako je Taekwondo savez BiH i u teškim danima za sport pronašao način za održavanje aktivnosti, te da će se u buduće prilagođavati uslovima i pokušati olakšati rad svojim klubovima i takmičarima.

Čitav događaj realizovan je kroz program Olimpijske solidarnosti i pomoć Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine čiji je predsjednik, prof. dr. Izet Rađo dao završnu riječ i uz pridržavanje mjera nadležnih dodijelio certifikate učesnicima.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH kazao je kako je Taekwondo savez BiH svojim liderstvom odličan primjer i da će se u budućnosti najuspješnijim pokazivati savezi koji se, poštujući preporuke i pravila, ne plaše i rade na poboljšanju svih segmenata sporta

Ispred Taekwondo Kolektiva Bosna ovom prilikom zahvaljujemo se cijelom stručnom Galetovom timu koji su učestvovali u seminaru i razmijenili sa nama svoja najbolja iskustva i znanje. Također, zahvaljujemo se Taekwondo Savezu BIH, Predsjedniku Saveza August Orlović gen.Sekretaru Vedran Čubela i Predsjedniku Federalnog TKD Saveza Samir Šarić na vrhunskoj organizaciji i što ulažu u nas trenere i naše takmičare. Idemo dalje, na nama je da to opravdamo vrhunskim rezultatima.

TKD “Bosna”