Treći slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini registrovan je još jedan slučaj koronavirusa, a testiranjem je potvrđeno da je koronavirusom zaražen muškarac srednjih godina koji je takođe radio u Italiji, javlja Anadolu Agency (AA).

On je putovao u istom automobilu iz Italije s muškarcem koji je registrovan kao prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se radi o osobi koja boravište ima u Čelincu, a da su higijensko-epidemiološtke službe na terenu.

“Molim sve građane i sve do kojih dođemo da moraju da daju istinite informacije, broj telefona, boravište, jer ako to nije slučaj to može epidemiološku istragu da odvede u pogrešnom pravcu”, rekao je Šeranić i podsjetio da je zakonom definisano da su građani dužni da daju istinite informacije.

V. d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković napomenuo je da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu s ovom osobom biti u izolaciji u narednih 14 dana.

“Jako je važno da svi poštuju izolacioni period”, rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, danas je uzet uzorak i završeno testiranje, a ovaj muškarac nema nikakvih značajnih simptoma zaraze.

AA