Tradicionalna karate – do asocijacija u BiH realizovala ljetni seminar za perspektivne takmičare, sudije i trenere

Tradicionalna karate – do asocijacija u Bosni i Hercegovini u okviru planiranih aktivnosti koje su usvojene u januaru 2022. godine, je uspješno realizovala ljetni seminar za perspektivne takmičare, sudije i trenere.

Trodnevnom seminaru koji se održao u krugu Planinarskog doma Budoželje na području opštine Vareš, prisustvovalo je 20 takmičara, te 15 sudija i  trenera.

Cilj ovog seminara je priprema za takmičarske aktivnosti za tekući period i dogovor o načinu odabira najspremnijih i najkvalitetnijih takmičara za predstojeće Evropsko Fudokan prvenstvo koje će se održati u Italiji, a također i za učešće na Svjetskom ITKF prvenstvu, koje će se održati u mjestu Kopar -Republika Slovenija.

Sudijskim seminarom je rukovodio Fahrudin Muratović Internacionalni sudija, majstor karatea 4. DAN, a tehničkim dijelom Redžep Građan, majstor karatea 8.DAN, sa asistentima:

  • Bitić Sulejmanom – 6. DAN
  • Šipka Duškom – 4. DAN
  • Orlić Adisom – 4. DAN
  • Operta Mirsadom – 4. DAN

Učesnike seminara je posjetio i načelnik Opštine Vareš Zdravko Marošević, koji redovno podržava sve sportske aktivosti.

Tradicionalna karate – do asocijacija u Bosni i Hercegovini je članica dvije svjetske federacije tradicionalnog karatea, WFF – Svjetska Fudokan Federacija i ITKF – Internacionalna Tradicionalna Karate Federacija, i predstavlja Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima u toj grani sporta.

Poslije duge pauze uzrokovane pandemijom Covid 19 ovo bi bila prva međunarodna aktivnost TKA BiH.

Upravni Odbor saveza se nada da će uspjeti obezbjediti sredstva za planirana takmičenja.

GALERIJU FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA LINK