TRADICIONALNA BOSANSKA JELA U KOMPLEKSU RAVNE

Od 1. maja u Kompleksu Ravne s radom je počeo obrt u kojem se posjetiocima nude tradicionalna bosanska jela. O čemu je riječ razgovarali smo s vlasnikom, Nerminom Ramadanom.

– „U pitanju je tradicionalna bosanska hrana. Odlučili smo da imamo i ovu vrstu ponude ovdje u Kompleksu Ravne. Sva hrana se pravi kući na tradicionalan način, u ponudi je 4-5 vrsta pita, zeljanica, sirnica, pita od kuhanog krompira, burek, kao i pite od kupusa i tikve. Tu su i gotova jela, svaki dan supe, vegetarijanske i sa mesom, grah ili sitni ćevap sa prilozima u vidu povrća, sataraša i riže, kao i vegetarijanski sendviči, te tradicionalna slatka bosanska jela, sutlija, kompot i sokovi od maline, grožđa i mente, te zove.“ – pojasnio nam je Nermin.

Kućica sa bosanskom hranom nalazi se odmah do Muzeja Fondacije. Ponuda jela će svakodnevno biti sve bogatija, a cijene prilagođene svim posjetiocima.

– „Svi su dobrodošli, a mi se nadamo da ćemo ponudom, kvalitetom i najbitnije ukusom, opravdati očekivanja naših gostiju, te da će iz Visokog, pored sjajnih utisaka o tunelima, piramidama, prepuni pozitivne energije, gosti ići i zadovoljni gastronomskom ponudom.“ – kazao nam je Nermin.