Tokom vikenda snijeg, susnježica i minusi, od ponedjeljka razvedravanje i toplije

Za predstojeći vikend očekuje nas snijeg, susnježica i minusi, no za početak sedmice meteorolozi najavljuju promjenu vremenskih prilika te postepeno razvedravanje i više temperature.

Danas nas očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom Prognozirana visina snježnog pokrivača je od 5 do 10 centimetara. Temperatura zraka u uglavnom između -3 i 3 stepena.

U nedjelju nas očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je od 2 do 10 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka tokom cijelog dana većinom između -5 i 0 stepeni.

U ponedjeljak smanjenje oblačnosti u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, a najviša dnevna uglavnom između -3 i 2 stepena.

U utorak u jutarnjim satima se očekuje prolazno pretežno oblačno vrijeme. Veći dio dana sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 stepena.