TKD Kolektiv Bosna osvojio šest medalja na 12. Millennium Openu u Srbiji

U subotu 24.04. 2021. godine, održan je tradicionalni 12. po redu međunarodni turnir – Millennium Open, na kojem su učestvovali i takmičari TKD Kolektiva Bosna a u sklopu selekcije Taekwondo saveza Federacije BiH. TKD Savez FBiH predvodio je predsjednik saveza Samir Šarić, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i finansijskoj podršci takmičarima.

Naš TKD Kolektiv Bosna predstavljalo je deset takmičara, koji su ponovo opravdali očekivanja i osvojili šest medalja (četiri zlatne i dvije bronzane).

Na ovom renomiranom međunarodnom turniru bilo je prijavljeno 900 takmičara iz 8 država, a turnir se odvijao na devet borilišta u poznatom i veoma funkcionalnom sportskom centru Millennium.

Kada su u pitanju takmičari TKD kolektiva Bosna, ostvareni su sljedeći rezultati:

Fahrudin Adilović – zlatna medalja
Adin Šahić – zlatna medalja
Tarik Ohran – zlatna medalja
Davud Mešinović – zlatna medalja
Sajra Kajević – bronzana medalja
Amina Hrvat – bronzana medalja

Treba naglasiti i da su našoj selekciji pripala tri pehara za ekipne plasmane: Kadeti – 1. mjesto, juniori – 1. mjesto, a selekcija Federalnog saveza je osvojila naslov ekipnog prvaka, uz ogromnu dominaciju nad ostalim ekipama.

Iako su pružili veoma dobre borbe, bez plasmana su ipak ostali:

Tajma Kajević
Ajla Lemeš
Sara Durak
Semir Jusić

Takmičare su predvodili treneri Edin Kajević – Kaja i Kerim Ahmedspahić, dok je u ulozi sudije TKD kolektiv Bosna predstavljala Anesa Pulo.

Našim takmičarima i trenerima čestitamo na još jednom nezaboravnom nastupu i osvojenim trofejima i medaljama, a koji su još jedan u nizu dokaza svakodnevnog vrhunskog treniranja i besprijekorno posloženog organizacijskog rada u svim segmentima.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!