Teška krađa u prostorije benzinske pumpe u Visokom

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.08.2020. godine, u 21,55 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršeno je legitimisanje i pregled lica K.M., rođenog 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom su policijski službenici kod istog pronašli četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 13.08.2020. godine, u 02,40 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u ulici Mule Hodžića, izvršena teška krađa u prostorije benzinske pumpe “Hifa”. Kako je prijavljeno, tom prilikom je otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

 

SAOBRAĆAJ

Kakanj

Dana 13.08.2020. godine, u 13,25 sati, u ulici Alije Izetbegovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Transporter”, registarskih oznaka E81-K-164, kojim je upravljalo lice T.M., rođeno 1998. godine, iz Kaknja i pješakinja D.Z., rođena 1952. godine, iz Kaknja, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede. Na mjestu ove nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.