Teška krađa u naselju Luke

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šesnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 10.06.2020. godine, u vremenu od 10,00 sati do 15,45 sati, u Naselju Luke, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica M.A., kojom prilikom je otuđen novac i zlatni nakit. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Usora

U toku noći 09/10.06.2020. godine, u mjestu Omanjska, iz traktora marke “IMT”, vlasništvo lica Dž.J., izvršena je krađa oko četrdeset litara nafte. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Žepče

Dana 10.06.2020. godine, u 11,50 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je na parking prostoru u mjestu Goliješnica, iz teretnog motornog vozila „Citroen“, registarskih oznaka J50-T-427, vlasništvo firme “Automatic servis” d.o.o. Visoko, otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Zavidovići

Dana 10.06.2020. godine, u 13,35 sati, na regionalnom putu Zavidovići-Banovići, u mjestu Vozuća, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka A08-M-636, kojim je upravljala Đ.M., rođena 1981. godine, iz Zavidovića, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede, kao i saputnica I.Z., rođena 1949. godine, iz Zavidovića. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.