TALENTI VISOČKE GIMNAZIJE: Admir Rizvanović i Asim Bečirhodžić

Asim i Admir su učenici trećeg razreda društvenog izbornog područja. Njihov hobi je košarka. U svom hobiju su postali rekorderi u našem gradu.

Asim nam je otkrio da je kao mali volio gledati utakmice na TV-u i tako se pojavila želja za košarkom. Kako kaže, to mu je sada sastavni dio života.

Naveli su nam da su svoje prve košarkaške korake napravili u KK “Kakanj”, a poslije su se prebacili u KK “B.I.G” u Visokom gdje su ostvarili odlične rezultate.

*Da li mislite da je sport u BiH dovoljno razvijen i da li biste napustili svoju domovinu zbog karijere?
“Sport u BiH nije dobro razvijen. Trebalo bi se više ulagati u sport, ali napornim treniranjem i radom može se uspjeti i u Bosni.” Domovinu bi napustili kada bi se ukazala dobra prilika jer misle da bi postigli bolje rezultate u nekoj drugoj državi, rekli su Admir i Asim.

“Admir i Asim su prije svega dobri prijatelji pa onda sportisti. Mislim da se drugi učenici trebaju ugledati na njih. Želim im puno sreće u životu i da ostvare svoje ciljeve”, rekao je Malik Numanagić, njihov prijatelj iz razreda.

Njihovi najveći uzori su Mirza Teletović i LeBron James i žele da nekada postanu dobri kao i njihovi uzori.

Moramo spomenuti da je Admir postao visočki rekorder kada je na utakmici Lige mladih postigao 51 poen i, kako on kaže, ovo mu je najveći uspjeh.

Asimov najbolji rezultat je bio na utakmici protiv KK iz Tešnja i tada je postigao 36 poena.

*Da li je teško uskladiti privatne i školske obaveze?
“Ponekad je teško uskladiti školske obaveze i treninge, ali tu su profesori koji su puni razumijevanja i koji nam pomažu u našem radu”, kaže Asim.

Na kraju su dodali da bi voljeli zaigrati i za reprezentaciju BiH.

Admiru i Asimu želimo mnogo sreće u daljem radu.

Tekst: Emina Beganović i Melika Trako, 3. B
Fotografije: Asim Bečirhodžić i Admir Rizvanović