ŠVEĐANKA CECILIA ČETVRTI PUT VOLONTIRA U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Šveđanka Cecilia se dugi niz godina vraća u Bosansku dolinu piramida, a i ove godine je dio volonterske akcije. Za prve europske piramide saznala je još 2012.godine, da bi već 2013.godine stigla u mjesecu junu i volontirala u Bosanskoj dolini piramida.

– Jako me interesuje arheologija, a tu je i energija koja spaja ljude i koja je jako bitna. Radom, kopanjem i čišćenjem po prošlosti mi ustvari kopamo svoju budućnost i to mi je jako interesantno. Inače, ovo mi je već deveti boravak u Visokom, a četvrti put dolazim kao volonterka, dok uz sve to i dovodim grupe ljudi iz Švedske ovamo. – kazala nam je Cecilia.

Kaže da su utisci uvijek sjajni, ali i da se iz godine u godinu vidi ogroman napredak u svim poljima.

– Meni je prelijepo svaki put kad dođem, a što se tiče volontiranja i ove akcije sve je bolje i organizovanije. Zahvalna sam i dr. Osmanagiću na snazi koju ima da dovodi i okuplja ljude iz cijelog svijeta na jednom mjestu, drago mi je da sam dio svega ovoga i da imam priliku upoznati ljude iz cijelog svijeta koji dolaze u Bosansku dolinu piramida. – ispričala nam je Cecilia, te na kraju dodala kako do sada nije imala priliku upoznati druge dijelove naše zemlje, pošto svaki dolazak koristi za obilazak piramida i Visokog, ali da se nada da će u budućnosti imati priliku i vremena da obiđe i druge interesantne gradove i lokacije u BiH.

piramidasunca.ba