Sunčano i toplo danas u Visokom, kakvo nas vrijeme očekuje tokom vikenda?

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 0 stupnjeva, Bugojno 3, Drvar i Livno 4, Grude, Ivan-sedlo 5; Bijeljina, Jajce, Sarajevo, Tuzla i Zenica 6, Sanski Most 7, Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Doboj, Prijedor i Zvornik 8, Gradačac 9, Trebinje 10, Mostar 12, Neum 15 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni biti će magle i niskih oblaka.. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.

U Visokom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.10.2022 (Petak)., umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.10.2022 (Subota)., umjereno oblačno. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a njviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.10.2022 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11,, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.