Stand up komedija ‘Cuke’ – 16. i 17. oktobra u Kulturnom centru Altindag-Visoko

JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Visoko zajedno sa mladim entuzijastima , a uprkos COVID-19 želi oživjeti kulturnu scenu Visokog. U narednom periodu priprema se nekoliko predstava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

U prostorijama Gradskog kina Visoko 16.10 i 17.10 u 20 sati imat ćete priliku, u izvedbi dva fantastična mlada glumca – Farisa Pinje i Domagoja Nižića, pogledati predstavu “Cuke” koja je i više od stand up komedije. Cijena karte je 5 KM i možete ih nabaviti svakim radnim danom od 8:00 do 18:00 sati i subotom od 08:00 do 16:00 sati na recepciji Kulturnog centra Altindağ Visoko.

U svrhu poštivanja epidemioloških mjera broj karata za svaku od predstava je ograničen na 50, stoga vam savjetujemo da požurite kako biste rezervisali svoje mjesto na vrijeme.

Predstava “Cuke”, osim toga što je zabavna stand up komedija, puna je i imaginarnih
šamara, koji ukazuju na probleme u društvu. Veliki broj likova nas podsjeća na različitosti koje nas čine originalnim jedinkama naših zajednica. Sve to ćete iskusiti kroz priče o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i mnogo smijeha. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna ili namjerna. Slučajna i namjerna.

U doba svjetske pandemije, i društva u kojem like na socijalnim mrežama sve više postaje mjerilo vrijednosti, budućnost pozorišta i umjetnosti općenito je upitna. Da li umjetnici i ljubitelji umjetnosti u Visokom zajedno mogu uraditi nešto po tom pitanju? Poslije predstave je planiran i razgovor sa glumcima.