Spremne nove pločice za žardinjere, Faruk poručio: “Nas je više!”

“Mnogo je simbolike u ovim žardinjerama koje su postavljene na naša dva mosta.
Jedna od poruka jeste da želimo živjeti u ljepšem, čišćem, uredjenijem i modernom gradu. Da živimo živote u skladu sa vremenom u kojem jesmo.
Vandalizam koji se desio, treba svima da bude opomena i alarm, da se nikad više ne povlačimo, jer to može biti pojedinac ili mala grupa huligana.
Zašto njima da dozvolimo da uništavaju našu želju za uredjenijim životom?
Želim svima da pošaljem poruku, da na svaki čin vandalizma koji se desi, odgovorimo, spriječimo ako ga vidimo.
Motivišimo i ljude koji rade u JKP Visoko i Gradskim grobljima, da oni osjete da više nisu sami. Spriječimo vandale da skrvnave naše klupe, kante, fasade, drveća.
Obratimo pažnju na Ravne, dječija igrališta, parkove. Ne dozvolimo bahatim pojedincima da uništavaju nečiji trud i rad. To je sve naše i uredimo Visoko po civilizacijskim standardima 21. vijeka.
Na nama je!
Nemojte da budemo u defanzivi. Ako su oni kukavice koji kriomice uništavaju, naša defanziva pravi od nas jos veće kukavice.
Nas je više!
Pločice sa natpisima koji su pokidani prije par dana neka budu prekretnica u našem daljem djelovanju i ponašanju. Budimo primjer u državi i smjernica kako drugi da nas prate. Budimo prvi u ovome.
Nove pločice su spremne da se vrate na svoja mjesta. Molio bih vas da dodjete u Fragment i da odemo skupa da ih postavimo na mjesto na kojem su bile prije skidanja.
Za kravljevski grad, za grad 21. vijeka👑⚜✊
Faruk Šahinović/ViPromo