Splićani prvi put posjetili visočku dolinu piramida

Tokom 1. marta, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u kompleksu Ravne boravila je grupa od tridesetak osoba koje su u visočku dolinu piramida,  prvi put, stigle iz susjedne Hrvatske, tačnije iz Splita. Iako prvobitno nisu planirali doći u Visoko, nakon što su čuli za Prahistorijski podzemni labirint Ravne, prelijepi park “Ravne 2”, te bosanske piramide, odlučili su se na poludnevni dolazak i obilazak, a na kraju, kako su nam kazali, ni najmanje se nisu pokajali i uskoro se vraćaju ponovo, naredni put i još brojniji.

“Ovdje nas je grupa od tridesetak, čuli smo za ove lokacije, za ova otkrića i ova predivna mjesta i odlučili se provjeriti o čemu se radi. Imali smo veliku sreću da nas kroz ovaj čarobni park provede dr. Semir Osmanagić i moram vam priznati da smo oduševljeni. Park, tuneli, piramida, zaista je sve tako divno, ja sam zaista oduševljena i ostala sam bez riječi i doći ću sigurno ponovo ovamo, naredni put sa svojim planinarima”, kazala nam je Anka Živković Buklijaš.

Posebno su oduševljeni energijom i trudom dr. Osmanagića i uposlenika Fondacije da sve izgleda besprijekorno, a itekako dobro razumiju šta je to turizam, pošto dolaze iz hrvatske županije koja je poznata po turizmu.

“Prekrasno je, sjajno organizirano i uređeno, želimo vam sve najbolje, a što god sa svoje strane mognemo da učinimo, mi ćemo učiniti. Kada vidimo kako se dr. Semir i svi u Fondaciji bore da održe ovu ljepotu i da privuku ljude iz cijelog svijeta ovamo, mogu samo da se zahvalim u svoje i u ime cijele svoje grupe na svemu što činite”, zaključila je Živković Buklijaš.