ŠOŠNJE I DOLOVI USKORO DOBIJAJU NOVI ASFALTNI PUT

U utorak 27. jula 2021. godine u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića potpisan je ugovor o sanaciji i asfaltiranju dionice puta Šošnje – Dolovi.

Vrijednost radova na ovoj dionici, koja je dužine preko 1.000 metara, iznosi 126.802,32 KM, a osim asfaltiranja puta bit će sanirane i udarne rupe na putu koji od Podvinaca vodi prema Šošnjama i Dolovima.

„Danas smo potpisali ugovor s izvođačem radova, odmah nakon toga smo izašli i na teren i praktično danas smo imali i uvođenje izvođača u posao. Riječ je o značajnom putu, kojim ćemo asfaltom spojiti Visoko sa općinom Kakanj, a koristi su višestruke. Kako sam i kazao, asfaltom ćemo spojiti Visoko sa općinom Kakanj, mjesto Dolovi, do kojeg se do sada dolazilo makadamom dobit će asfaltni put, a bit će saniran i put koji je vodio prema ovim naseljima. Ono što smo u proteklom periodu obećali mi i realizujemo, te nastavljamo sa realizacijom projekata koje smo obećali našim građanima koji će sada imati priliku da obiđu i ova visočka naselja i vide prirodne ljepote ovog kraja.“ – istaknuo je gradonačelnik Ganić tokom obilaska puta u Šošnjama.

Asfaltiranje dionice puta od preko 1.000 metara, kao i sanaciju udarnih rupa realizuje Grad Visoko uz sufinansiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.